Saturday, November 21, 2009

:: Dulang Hantaran ( UPDATE )::

UPDATE

*****************************************

Hari tuh aku da janji nak post gambar dulang hantaran yang aku beli tu..
dengan rendah hatinya,



ni dia...












dekat skit..













Aku x berkesempatan nak amik dr semua posisi..
da kelam kabut sgt td.. dulang ni tdk la terlalu kecil.. Untuk yang kreatif aku rasa mungkin senang je kot bagi korg utk gubah..

Tp aku nak minta maap sgt2 ngn korg..
bila aku belek2 menda alah ni... jauh berbeza dengan pic yg aku post hari tuh..
KETARA ok.. jadi aku minta maap bebanyak..


** aku amat memerlukan idea dari kalian.. masih terpk2 nak gunakan bunga hidup atau sebaliknya.. tolong ya...

*****************************************************************

Sebenarnya , untuk persiapan kawen ni aku xtau nak mula dari mana..
sudahnya, dlm banyak2 benda blh yang ni pulak terlintas kat fikiran..


Mengenangkan kat kg aku x ramai mak cik2 yang ada dulang hantaran tembaga dan
lg 1 wedding aku pulak bulan 6, time cuti sekolah,

makanya pencarian utk dulang hantaran perlu lah bermula dari sekarang..



Jadi aku da ty kat mak cik aku.. jawapan dr makcik aku sungguh la mengecewakan..
Xper la aku xkesah la sgt kan, sbb dulang memang jarang lekat kat dia..
Ada je customer yg sewa awal2..





So aku ty pulak mak mertua abg aku,
sbb masa bertunang hari tuh aku gunakan dulang mak cik nih..
sungguh pon bulan 6 tu lambat lagi,
aku xsangka pula da ada org booking awal2..
adoohai.. sungguh la sadis..
Lagi aku xsangka , salah seorang nya ialah Mak En Ajid..
ambik ko, nak kata apa, tu la salah satu masalah kawen sekampung..haha
Perancangan awal dr aku tu weh..


Da terang2 yg nak guna tu bakal mak mertua, xkan nak berebut pulak kan..
paham sendiri sudah la..


Kebetulan , hari tu da berpeluang gi nilai..
aku bli dulang hantaran 7 biji.. (betul ke biji )


Gambar aku xsempat nak snap..



tp lebih kurang macam ni..


tp ada bezanya.. yang aku beli tu besi.. corak n warna sama ngn gambar ni..
Lagi 1 bezanya, yang aku beli tu berkaki..




pic from warnawanie

aku rasa mcm jimat je guna dulang macam ni..

xperlu nak buat alas segala .. just letak bunga je..




esok aku nak balik kg, kalo teringat aku snap gambar dulang yg aku beli tu eh..

blh jugak aku dapatkan pandangan dari korang..


k.. nanti sambung lagi.. ngantuk siut..haha..

25 comments:

  1. Skang lebih banyak pilihan yang ada kat pasaran. Masa vic kahwin... custom album pun belum ada lagi. Dulang hantaran balik2 rupa tu je...

    Skang kalau tgk Andy buat custom album untuk customer... cantiknya.... sygnya dulu kawen takde benda2 alah ni.

    ReplyDelete
  2. Skang lebih banyak pilihan yang ada kat pasaran. Masa vic kahwin... custom album pun belum ada lagi. Dulang hantaran balik2 rupa tu je...

    Skang kalau tgk Andy buat custom album untuk customer... cantiknya.... sygnya dulu kawen takde benda2 alah ni.

    ReplyDelete
  3. vic : tu la, skang nih banyak pilihan kan.. tp xper la vic, gambar tu skang pon korg blh buat.. tambah lagik andy da jadik tokey.. hehe

    farhana: sbb da beli, mmg tu je la pihannya farhana.. pasni xyah pk da..hehe

    ReplyDelete
  4. cntik dulang tu..lg2 putih..*penggemar seeme bende putih*..lepas guna utk hntrn, masih blh guna utk hiasan rumah plk..bijak2

    ReplyDelete
  5. ieja tau yana pon penggemar putih kan.. terpk macam tu jugak..rasanya xrugi beli.. atleast boleh jugak guna pas kawen..buat hiasan kan.

    ReplyDelete
  6. ieja,

    beli kat kedai mana di nilai dulang hantaran tu? akak memang tgh cari dulang ni. adik nak kawen 17/12, tapi dulang tak dpt lagi, yg lain tu dah beres. nak sewa dulang ngan alas dulang, mak aii mahal sgt sbb nak bagi 11 dulang. baik beli terus mcm yg ieja beli. tak yah guna alas dulang. jimat22. kalau boleh risik harganya sekali ya.

    ReplyDelete
  7. kak meena, ieja bli kat nilai 3, kedai 2 slalu wat offer by 1 free 1.. tp ieja xpasti nama kedainya.. nnt ieja check resit semula yer.. masa ieja bli ni harganya 1 - RM20..yang besar RM 39

    ReplyDelete
  8. lelaki misteri...

    weh mak kecik.. ko pakai jerk.. daun kelapa sawit depan rumah aku tu.. alaa ko hias aa skit2.. hehehe.. lain daripada yg lain tuh.. kg. cinggung jer yg pernah buat.. wakaka.. :D

    alaa.. slow2 cari.. k.. insyallah.. ade jerk idea baru dtg nanti.. k.

    kim salam kat pacat..

    ReplyDelete
  9. lelaki misteri..

    ikutkan aku nak gubah guna daun pucuk paku jerk..pastu aku minta tlg ko cari kan pacat..buat hiasan skit2.. ok gak kan...

    nnt ko gak tlg bawakkan hantaran tu..hahaha..

    weh, aku xsaba nak jumpa engkorang nih.. mcm banyak menda nak story..hee.. :)

    ReplyDelete
  10. kak eija,sonok kan g nilai..leh gile mata ni ngk brg2 kat situ....hehehehe..

    cantek dulang tuh, esok2 leh buat business..sewakan dulang..

    ReplyDelete
  11. cantik2..nati nak tgk yg ieja bli..mesti grand giler hntran ieja..

    ReplyDelete
  12. nurul.. xcantik mana la... yg akak bli beza dengan yg kat atas tu..

    maybe buat hiasan je kot.. ada ke org nak sewa dulang mcm tu..

    anie : xcantik mana la anie.. sbb nak sgt yang putih..lg 1 ajid pon berkenan , tu yang bli..

    ReplyDelete
  13. bukan.. ko paksa AJID ke.. ko kan garang hahaha.. guwau jer.. aa. hehehehe.. lawa laa.. mak kecik..
    aku rasa senang jerk nak gubah,.. sebab die ade cam dinding kan.. nampak kemas jer.. nanti... :)

    cume.. kalau boleh.. sebelum letak hantaran.. lapik aa ape2 yang patut k..tinggi kan skit je.. nanti tenggelam plak hantaran..tak lawa plak nak ambik gambar..untuk buat kenangan...

    just kasi cadangan jerk.. :)

    yg benar

    lelaki misteri.. hahaha...
    ( tak misteri langsung )

    ReplyDelete
  14. amy : thanks..

    andy AKA jejaka misteri : mmg gile statement ko.. bukan aku yg paksa la.. kami ni sama citarasa.. wakaka..

    baik bos.. cadangan diterima..
    bukan ko ke nak gubahkan hantaran aku??... haha

    ReplyDelete
  15. salam.. cantik la dulang hantaran tu..pandai gubah bunga n adun warna pasti meletup ni.. sy excited tgk awak excited prepare.. bagus bagus! :d yg ke-2. ttg bunga hidup.. sy menyokong penuh..mungkin sesetgh org ckp membazir sbb layu dan [astu buang, tp nilai dia tinggi.. kalau sy ada duit lebih mmg bunga idup jd pilihan.. kalau nak pakai bunga2 an lain, pas majlis tu mesti dibuang2 atau xtau nak buat jadi apa..kalau bunga hidup tanpa rasa bersalah leh je buang kalau dia layu.. itu yg sy rasa lah.. dah survey, kalau beli online dpt murah aje..cuma kena pandai masa nak gubah nanti la..

    ReplyDelete
  16. Zuriani.. thanks.. mengenai bunga utk gubahan tu masih difikirkan lagi.. ikutkan memang cantik kalo guna bunga segar.. tp nak kena ikut budget jugak kan..

    ReplyDelete
  17. fara.. ieja bli kat nilai... ada warna hitam jugak tau..

    ReplyDelete
  18. price bape lak? then nk deco cne ? no nedd alas hantaran kan ieja?

    ReplyDelete
  19. Fara , untuk yg kecil rm20 , yang besar rm 39.90.. kalo guna ni mmg x guna alas dulang...Cara nak gubah tu mcm2 cara ada.. kalo guna bunga idup lagi cantik tau..

    ReplyDelete
  20. hi..sebijik cam dulang ms tunang my bro aritu..cantik..mmg xyah alas dah..ntah2 beli kt kedai same kot?mmg kt nilai 3 pon..btw link kamoo ye..

    ReplyDelete
  21. ooo ye ke faratul..mungkin jugak kot.. bli kat kedai sama..hehe..

    sy link awak jugak.. share info ya..

    ReplyDelete
  22. ieja, ape nama kedai tu ek?
    sbb dulang tu cantik sgt2 (^_^) & price utk kedua2 dulang tu brape ek?

    ReplyDelete

apa kata kamu